Vodeni sportovi širom svijeta

Vodeni sportovi popularni su na raznim krajevima planete. Ljudi u svim državama svijeta žele uživati u vodi i isprobavati različite sportove, te baviti se vodenim aktivnostima.

Thailand je zemlja snova za sve vodene sportaše. Skijanje na vodi, surfanje, kitesurfing i brojni drugi sportovi mogu se isprobati i vježbati na tajlandskim plažama. Najbolji period za posjetu Thailandu je od studenog do ožujka, što je idealno za sve koji žele pobjeći od hladnih dana u našim predjelima.

Možda se ne čini kao očigledna opcija, ali India ljubiteljima vodenih sportova može mnogo ponuditi. Od jednostavnih sportova poput ribarenja ili plivanja pa do kompliciranijih kao što je windsurfing ili parasailing. Zimski period je najbolji za posjetu Indiji jer je voda hladnija i ugodnija, ali možda ponajbolji dani za hvatanje valova su tokom vrućih ljetnih perioda. Indiju bi trebalo izbjegavati samo tijekom monsunskih perioda.

Jezero je odlično mjesto za isprobavanje kajaka ili veslanja, a jezero Tahoe jedno je od najpopularnijih i najatraktivnijih. Mirna voda, koja se mnogima može učiniti da i nije pogodna za vodene sportove, iznenadit će sve skeptike.

Australija je skoro pa sinonim za more i surfanje. Uzburkan ocean i ogromni valovi privlače turiste iz cijelog svijeta. Najbolje vrijeme za posjetu Australiji je tokom siječnja i vkayak-795935_960_720eljače, koji su u ovom dijelu svijeta ljetni mjeseci.

Grčka je zemlja sa brojnim otocima i to je čini idealnom za posjetu tijekom cijele godine. Mirnije more privlači brojne sportaše koji uživaju u vodenom skijanju, ronjenju, plivanju ili jedrenju. Brojne škole nude različite tečajeve za sve generacije entuzijasta koji se žele okušati u novim izazovima. Iako se vodenim sportovima u Grčkoj može baviti tokom bilo kojeg godišnjeg doba, kolovoz je mjesec s najčistijim morem i najviše sunca. .

Od Europe do Azije, Sjeverne do Južne Amerike, Afrike i Australije – vodeni sportovi spajaju ljude različitih generacija, nacionalnosti i kulturoloških pozadina u jedinstvenu sportisku obitelj.