TV programi posvećeni vodenim sportovima

Televizijski programi o vodenim sportovima

Na svijetu skoro da ne postoji tematika koja nije popraćena i televizijskom emisijom. Cijele televizijske kompanije su se profilirale i specijalizirale tako da detaljno i sa svih aspekata obrađuju neku temu. Postoje cijele televizijske kuće koje bez prestanka emiritaju sportske programe.

Jedan od najvećih europskih sportskih kanala je Eurosport, koji se može gledati u 59 zemalja na čak 20 različitih jezika. Polovinu sadržaja koji se emirita čine prijenosi uživo, kojima se prate najvažniji sportski događaji širom svijeta. Eurosport pokriva i različite vodene sportove i uvijek je u toku sa najvažnijim svjetskim i europskim vodenim prvenstvima i turnirima. Vlasnik ovog kanala je Discovery Communications.

FINA (Međunarodni savez za vodene sportove) ima svoj televizijski kanal koji se može pratiti online – http://www.eurovisionsports.tv/fina/. To je odlično mjesto da se bude u toku sa svim novostima koje se dešavaju u vodenim disciplinama koje pokriva FINA, a to su plivanje, sinkronizirano plivanje, skokovi u vodu, ekstremni skokovi u vodu, vaterpolo, plivanje u otvorenim vodama. FINA TV prati sva događanja tokom svjetskih prvenstava koja organizira.

LIVE TV se može besplatno gledati na internetu. Ovdje se mogu naći živi prijenosi najrazličitijih vodenih sportova, od surferskog najecanja na Tahitiju, čak i surferskih izazova za djecu, pa do svih tehnika plivanja, te vaterpolo mečeva. Mnoge zanimljivosti iz ekstremnih sportova mogu se gledati na RedBull TV, i to čak i na mobitelu. Waterskating, ronjenje u velikim dubinama, skijanje na vodi, windsurfing su samo neke od disciplina koje RedBull TV prati.

Televizijski kanali poput NautiCardiff_International_Whitewater_Centrecal Channela ili recimo YouDive.Tv posvećeni su pojedinačnim sportovima i njihovim pratećim aktivnostima. YouDive.Tv donosi brojne snimke podvodnog svijeta, avantura, ronjenja sa različitim morskim životinjama. Nautical Channel postoji od 2011. godine i jedini je internacionalni kanal koji 24 sata na dan emitira program. Jedrenje, ekstremni sportovi, ali i vijesti, komentari, avanture, intervjui su sastavni dio programa kojeg prati više od 20 milijuna gledalaca.

Televizijska ponuda je raznolika kada je riječ o vodenim sportovima. Moguće je pronaći najrazličitije emisije zabavnog i edukativnog karaktera, kao i brojne žive prijenose natjecanja.