Razvoj turizma kroz vodene sportove

Turizam se razvija u različitim pravcima. Danas više nisu dovoljne samo lijepo uređene plaže i moderno opremljeni apartmani da bi turizam cvjetao. Turisti žele iskusiti što više i odmarati se aktivno. Najbolja ljetna zabava su vodeni sportovi koji su jedinstven spoj aktivnosti i uživanja u predivnom čistom i bistrom Jadranskom moru.

Hrvatska obala je jedinstvena, prelijepo razvedena sa brojnim uvalama, borovim šumama i različitim tipovima plaža. Netaknuta priroda je raj za ronioce i nautičare. Bistro more roniocima omogućava da svojim očima vide prošlost ,jer se duž hrvatske obale nalaze brojne potonule galije, brodovlje nastradalo u proteklim ratovima i olujama, te antičke amfore. Jedrenje između više od hiljadu otoka je savršen način da se istraže novi predjeli kroz zabavu i rekreaciju.

Hrvatska je omiljeno mjesto ljubitelja adrenalinskih atrakcija poput raftinga, skijanja na vodi, parasailinga, windsurfinga. Turisti su oduševljeni što ponuda uključsea-1115676_960_720uje sve aktivnost, od tradicionalnih poput noćnog plivanja, do potpuno novih poput recimo odbojke na trampolinama u vodi. Sama potreba za turizmom se često posmatra kao potreba koja je nastala iz prezasićenosti suvremenim, brzim načinom života, te je stoga sport, a posebno adrenalinski sport, osvježavajuća oaza u kojoj se moderni čovjek ponovno pronalazi.

Aktivni turizam je spoj različitih elemenata, i to zabave, rekreacije i edukacije. To je cijela filozofija koja želi da zadovolji obje strane, i turista i mjesto koje ga ugošćuje. Razvojem vodenih sportova razvija se ponuda za nove vrste turista koji posjećuju hrvatsku obalu. Aktivni i avanturistički turizam, kao i eko turizam, sve više preuzimaju vodstvo naspram klasičnog, dosadašnjeg načina na koji su turisti obilazili svijet. Hrvatska, kao zemlja s netaknutom prirodom, predivnim malim kamenim gradovima, brojnim otocima, je često prvi izbor za nove generacije turista.

Baveći se vodenim sportovima ljudi pronalaze novi način da se ponovno povežu s prirodom. Zahvaljujući gostoljubivosti lokalnih znalaca, otkrivanje i učenje novih vodenih sportova je nezaboravno iskustvo kojem se turisti žele iznova vraćati.