Prednosti dobrih kupaćih kostima

Zvuči čudno i skoro nevjerojatno da su se žene sve do početka 20. stoljeća kupale u dugim haljinama, koje su u potpunosti prekrivale tijelo. Prvi jednodijelni kupaći kostim koji je otkrivao noge obukla je profesionalna plivačica Annette Kellerman. Njena revolucionarna hrabrost je protumačena kao nepristojnost i ona je uhićena. Bilo je potrebno još skoro pola stoljeća da se pojavi bikini, prvi dvodijelni kupaći kostim koji je otkrivao pupak, a koji se i danas najčešće viđa na plažama.

Odmaranje i uživanje kraj mora, bazena, jezera idealno je za različite modne stilove kupaćih kostima, ali u sportu idalje postoje jednostavna pravila. Estetika ustupa mjesto funkcionalnosti, jer su profesionalni kupaći kostimi dizajnirani kako bi sportaši što jednostavnije postizali što bolje rezultate. Važno je u čemu se pliva, jer u odgovarajućoj odjeći je plivanje puno jednostavnije i lakše. Kada se uzme u obzir da su razlike između prvih 15 natjecatelja čestbathing-1031594_960_720o unutar 0.10 sekundi, jasno je da odjeća koju nose igra veliku ulogu.

Jedan od faktora koji usporava plivače je otpor tijela ili odjeće koja je na tijelu. Važno je učiniti dodatni otpor što je moguće manjim, te mnoge kompanije koje proizvode profesionalne kupaće kostime nastoje ih učiniti što boljim kako bi smanjili otpor i ubrzali plivače. To je i jedan od razloga zbog kojeg profesionalci nose kape u vodi. Dobro je znano kako se profesionalni plivači uvijek briju i depiliraju, prvenstveno kako bi imali super glatko tijelo i smanjili otpor s vodom prilikom plivanja. Novi kupaći kostimi pokrivaju plivačka tijela do koljena ili čak do pete, a sve u svrhu postizanja brzine i vrhunskih profesionalnih rezultata. Nakon što odigrate Casino Epoca pogledajte nove profesionalne kostime na stranicama interneta.

Kupaći kostimi koji značajno mogu ubrzati plivače osmišljeni su 2008. godine u saradnji NASE i kompanije Speedo. Samo jedan tjedan nakon što su se pojavili na tržišt,u plivači koji su ih nosili oborili su tri svjetska rekorda. Kasnije, na FINA takmičenju u Rimu, plivači koji su nosili ove kostime su oborili 29 rekorda u samo pet dana. Ovako značajan napreda u rezultatima doveo je toga da FINA zabrani upotrebu poboljšane kupaće opreme. Upotreba tehnologije, kako bi se kupaći kostimi unaprijedili te tako poboljšali rezultati takmičara,i dalje je jedna od kontroverznih tema u sportu.