Novosti iz sportova na vodi u Hrvatskoj

Vodeni sportovi uživaju veliku popularnost u Hrvatskoj. I mlađe i starije generaciju su prirodni zaljubljenici u vodu i sve sportske aktivnosti na vodi. Kako među profesionalnim sportašima, tako i među rekreativcima, vodene aktivnosti su često prvi izbor. Navijači s jednakim žarom bodre i momčadske i individualne sportove.

Novosti o sportovima na vodi prate sve informativne sportske emisije, a moguće ih je i iz minuta u minut pratiti na online portalima.

Sportnet.hr donosi brojne zanimljivosti, a između ostalog pišu i o Pomlađenoj hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, koja je nedavno pobijedila Rusiju na FINA svjetskoj ligi, te dokazala da će i podmladak nastaviti nizati dobre rezultate, te da će Hrvatska zasigurno ostati među vodećim zemljama na svjetskoj vaterpolskoj sceni.

Hrvatskareprezentacija.hr prati sve hrvatske reprezentativne ekipe, pa tako i vodene. Među vijestima koje su propratili je i Svjetski kup jedrenja, a nakon Melburnea i Miamija jedrilo se u Hyeersu, a početkom lipnja se nastavlja u Weymouthu, a sredinom listopada, na samom kraju sezone, u kineskom Qingdau. Čak deset hrvatskih jedriličara takmiči se u pet klasa, a regate se mogu pratiti na web stranicama organizatora (http://swc.ffvoile.com/), kao i na stranici World Sailinga (http://www.sailing.org/worldcup/results/index.php).

Sportske novosti su rubrika hqdefault (60)u Jutarnjem listu koje opširno pokrivaju novosti iz vaterpola, kako na domaćoj tako i na svjetskoj sceni. Pisali su o Dubrovčanima kojima fali samo još jedna pobjeda do naslova prvaka Hrvatske. 24sata.hr takođe detaljno prati vaterpolo, a među vijestima je i još jedna dobra priča o korčulanskim mladim vaterpolistima za koje pišu da će ‘opet drmati diljem cijele Europe’.

Indek.hr donosi novosti iz različitih vodenih sportova, a pišu i o čak osmorici hrvatskih vaterpolista koji su osvojili zlato u Londonu 2012., a sada se uveliko spremaju da brane nasjajnija odličja u Rio de Janeiru od 5. do 21. kolovoza.

Veliki je broj i televizijskih emisija koje prate novosti iz vodenih sportova, ali i dokumentarnih programa koji detaljno obrađuju različite aspekte svih vodenih aktivnosti, profesionalnih i rekreativih.