Najpopularniji vodeni sportovi

Ako ste u potrazi za novim ljetnim izazovima ili planirate aktivno ljetovanje ove godine, vodeni sportovi bi mogli biti vaša nova opsesija. Ova vrsta sportova je među najzabavnijim i najuzbudljivijim na svijetu. Mnogo je zabave, smijeha i radosti povezano sa svakim boravkom u vodi.

Windsurfing je veoma popularan među mladima. Smatra se jednim od ekstremnih sportova koji pruža beskrajno uzbuđenje. To je zapravo jedrenje na dasci, a oni koji su ga isprobali kažu da je to ‘definitivno najbolji sport na svijetu’.

Rekreacijsko ronjenje je jedan od sportova koji doživljava najveću ekspanziju u svijetu. S napretkom tehnologije znatno je produženo vrijeme koje se može provesti pod vodom, a moguće je ići i dublje nego ranije. Istraživanje morskog dna, grebena i olupina privlači veliki broj znatiželjnih.

Surfanje na valovima je jedan od starijih sportova. Nastao je u polinezijskoj kulturi, a danas je raširen u cijelom svijetu. Surferi se voze na daskama i hvataju valove kojsurfer-360963_960_720i se lome. Cilj je voziti se na valu što duže. Stilovi i manevri vožnje mogu biti različiti, ali svaki put garantiraju odličnu zabavu.

Još jedan popularni vodeni sport je jedrenje, odnosno upravljanje plovilom na vodi uz pomoć vjetra. Možda se čini jednostavno, ali je potrebno veliko umijeće kako bi se moglo upravljati jedrilicom u svim smjerovima bez obzira na smjer vjetra. Od početka modernog olimpizma jedrenje je olimpijski sport.

Kristalno čisto more odlično je za skijanje na vodi. Sportaši se kreću uz pomoć glisera i skija, te obavljaju različite zadatke. Postoji nekoliko disciplina, a natjecanja se održavaju na svim kontinentima. Klasično skijanje se sastoji od tri discipline – slaloma, figura i skokova.

Ovo su samo neki od vodenih sportova čija je popularnost velika. Svake godine entuzijasti svih generacija rado isprobavaju nove sportove i često postaju doživotni zaljubljenici u vodene avanture. Razvoj vodenih sportova danas je tako veliki, a ponuda je šarolika pa će i najizbirljivi pronaći idealnu zabavu i rekreaciju za sebe.