Najbolje destinacije za vodene sportove u Hrvatskoj

Izuzetno čisto i bistro Jadransko more pravi je raj za vodene sportove. Duž cijele obale, od Istre do krajnjeg juga Dalmacije, ljubitelji sportskih uzbuđenja pronalaze različite vodene atrakcije.

Podvodne lokacije u Cavtatu i Dubrovniku su savršena mjesta za uzbudljiva ronilačka iskustva. Na tom području se nalaze dva najveća antička nalazišta na Jadranu, na dubini od 25 do 30 metara te sa preko 1800 amfora i pitosa. Procjenjuje se da više od hiljadu podvodnih špilja duž hrvatske obale čeka da bude otkriveno.

Vodeni sportovi savršeno se uklapaju u aktivni turizam, a gotovo sva turistička mjesta u Hrvatskoj nude različitu ponudu. Uvala otoga Paga je pravi mali raj za wind surfere jer je idealna kombinacija užitka i izazova. Ekstremni sportovi su doživjeli veliku ekspanziju, a na već svima poznatom Zrću nalazi se kran visok 41 metar, s kojeg najhrabriji mogu isprobati bungee jumping. Kran je svega nekoliko metara udaljen od mora, pa je skok sa ove lokacije nezaboravan.

U Rijeci se od prošle godine održava Watersport Festival na kojem se predstavljaju različiti vodeni sportovi, od odbojke na trampolinama u vodi, do noćnog plivanja i waterbikea.plitvice-1031159_960_720

Parasailing u Umagu je čaroban, a pogled koji se s visine pruža na rivijeru i rt Savudrija je nezaboravan. Pored parasailinga, odnosno panoramskog leta padobranom kojeg vuče gliser, Umag je odlično mjesto za vožnju glisera.

U Poreču se nalazi 700 metara duga žičara za skijanje na vodi, a svi ljubitelji zabave i adrenalinskih uzbuđenja mogu dosegnuti brzinu do čak 58 km/h. Sve uz stručnu pomoć i podršk,u kako bi se brzo savladale različite tehnike skijanja.

Jedrenje može biti izbor za one koje žele vidjeti što više iz drugačije perspektive, a Hrvatska kao zemlja sa preko tisuću otoka je neiscrpan izvor inspiracije.

Većina mjesta u Hrvatskoj omogućuje kratke tečajeve različitih vodenih sportova, pa je pored uživanja u ljetnim danima moguće naučiti mnogo zabavnih aktivnosti.