Gdje pronaći najbolje informacije o vodenim sportovima u Hrvatskoj

Ljepota i čistoća Jadranskog mora privlače ljubitelje vodenih sportova i zaljubljenike u adrenalinske avanture. Turisti biraju Hrvatsku zbog prelijepe razvodnjene obale s brojnim otocima, povoljnom klimom i bogatom poviješću.

Croativa wave nudi odlične informacije o zabavnim aktivnostima širom cijele Hrvatske. Tu se mogu pronaći savršeni prijedlozi za sve one koji žele izbjeći prepune turističke lokacije, i uživaju u priobalnim mjestima s nedirnutom prirodom. Široka ponuda ekstremnih sportova i adrenalinskih aktivnosti rasprostranjena je u svim dijelovima Hrvatske, od jet skiinga, parasailinga, surfanja, skijanja na vodi, ronjenja, pa do aktivnosti poput bungee jumpinga iznad vodenih površina.

Lonely planet predlaže brojne vodene aktivnosti u cijeloj Hrvatskog, od samog istarskog sjevera do najjužnijih dijelova Dalmacije. Plovidba kajakom oko dubrovačkih otoka sa zaštićenim nacionalnim parkovima, jedrenje u Splitu ili ronjenje i istraživanje podvodnih špilja u Cavtatu, Dubrovniku, Trogiru ili Omišu su mjesta koja nude nezaboravna iskustva.

Viator predlaže obilazak otoplitvice-449586_960_720ka oko Splita gliserom, koji uključuje posjetu jednom od najljepših arhipelaga na jadranskoj obali. Skijanje na vodi ili istraživanje obale parasailingom zadovoljit će sve zaljubljenike u spoj prirode.

Colours of Istra nudi informacije o raznovrsnoj istarskoj ponudi, kako prirodnoj, gastronomskoj, tako i avanturističkoj. Kajak, jedrenje, ronjenje su neki od sportova na vodi koji se mogu iskusiti u Istri. Svi znatiželjni mogu uz profesinalni nazdor isprobati windsurfing, te se na dasci otisnuti u morsko plavetnilo. Ovaj sport je odličan za sve uzraste, od najmlađih do starijih željnih zabave i uzbuđenja. Velika atrakcija je vožnja istarskom rijekom Mirnom koja se postipno širi, a zatim usporava pa potpuno zaustavlja prilikom ulijevanja u Jadransko more, te kao takva idealna za vožnju kajakom ili kanuom.

Hrvatske plaže obiluju raznovsnom ponudom adrenalinskih i vodenih sportova. Jedinstveni doživljaji koji se zauvijek pamte iznova oduševljavaju domaće i strane turiste. Istraživanje mora i podvodnog svijeta, te pomijeranje vlastitih granica i postavljanje novih ciljeva može početi na hrvatskim plažama.